Over Cv & Warmtepomp B.V.

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van installatie, service en onderhoud van diverse merken innovatieve verwarmingssystemen die bijvoorbeeld warmte opwekken uit natuurlijke energiebronnen.

 

Wij helpen u graag uw duurzame verwarmingsmogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand in kaart te brengen. Met ons energieonderzoek krijgt u een duidelijk beeld van de besparingen die haalbaar zijn. Compleet met een kostenberekening, zodat u weet wat uw investering, terugverdientijd en het rendement op de investering zal zijn.

Vrijblijvend advies?

Bel: 085 – 04 99 220

Maak een afspraak met één van onze mensen. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar.

Volg ons op Social

Referentie Projecten:

“Al vanaf ons eerste huis zijn wij bezig met verduurzamen”

Het is een uitdaging geworden om niet onnodig veel te verstoken

We wonen in het voormalige gemeentehuis van Herwijnen, dat een wooninhoud heeft van 1.000m3 en in 1955 gebouwd is. De kamers zijn ruim, de plafonds zijn 3-3,5m hoog. Alle oorspronkelijke radiatoren met relatief dikke pijpen zijn nog aanwezig, om ervoor te zorgen dat het voor de verduurzaming warm genoeg kon worden.
“Al vanaf ons eerste huis zijn wij bezig met verduurzamen en is het een uitdaging geworden om niet onnodig veel te verstoken, het milieu te sparen en toch heel comfortabel te wonen. Het besluit om een warmtepomp te plaatsen werd mogelijk door de inmiddels goede isolatie in het huis”, aldus heer Leeuwenburgh.

Ons huis is nu geschikt voor een warmtepomp met lage temperatuurverwarming

Over de jaren zijn de spouwmuren geïsoleerd met purschuim, zijn vloeren en het dak geïsoleerd en zijn alle ramen voorzien van dubbelglas.
Ons gasverbruik is dankzij alle isolatie met ruim de helft gedaald. We hebben nooit radiatoren verwijderd en omdat de verwarmingspijpen erg dik zijn is ons huis nu geschikt voor een warmtepomp met lage temperatuurverwarming. Inmiddels wordt er ook stroom opgewekt door de 45 zonnepanelen die op het dak liggen.

We willen volledig van het gas af

“Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een manier om, hopelijk volledig, van het gas af te kunnen stappen en de energiekosten omlaag te kunnen brengen met onze zelf geproduceerde stroom”, vertelt heer Leeuwenburgh. “Na veel onderzoek naar warmtepompen en de vraag of het geschikt is voor ons huis, zijn wij bij toeval bij heer Vervoorn beland. Hij heeft onze vragen en wensen voor een warmtepomp kunnen beantwoorden. De samenwerking met CV & Warmtepomp is zeer goed verlopen en zo is er bij ons een hybridesysteem geplaatst. De aroTHERMsplit 12kW is in combinatie met de huidige cv-ketel geïnstalleerd. Hierbij is ook een uniTOWERsplit 128/5 met 180 liter boiler voor tapwater geplaatst”.
Dankzij isolatie is het verbruik ten opzichte van 30 jaar geleden met ruim 50% gedaald en levert de warmtepomp alle energie.
De volgende stap voor heer Leeuwenburgh is het kijken of zij de winter door kunnen komen zonder cv-ketel. Als dit goed gaat, dan wordt de cv-ketel weggehaald en zal het huishouden zonder gas gaan draaien. Met de tijd zal dit voor nog meer besparing gaan zorgen.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.