Over Cv & Warmtepomp B.V.

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van installatie, service en onderhoud van diverse merken innovatieve verwarmingssystemen die bijvoorbeeld warmte opwekken uit natuurlijke energiebronnen.

 

Wij helpen u graag uw duurzame verwarmingsmogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand in kaart te brengen. Met ons energieonderzoek krijgt u een duidelijk beeld van de besparingen die haalbaar zijn. Compleet met een kostenberekening, zodat u weet wat uw investering, terugverdientijd en het rendement op de investering zal zijn.

Vrijblijvend advies?

Bel: 085 – 04 99 220

Maak een afspraak met één van onze mensen. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar.

Volg ons op Social

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief september 2020
Normaal gesproken vind de Eigen Huis Beurs twee keer per jaar plaats.
Eens in het voor jaar, en eens in het najaar.

Helaas zal er geen Eigen Huis Beurs plaats vinden dit najaar i.v.m. het Covid-19 virus.
De volgende beurs vind plaats in het weekend van
12 t/m 14 Maart 2021

Uiteraard is CV & Warmtepomp hier, zoals ieder jaar, gewoon weer aanwezig!


 

Doordat wij steeds meer werk krijgen, komen wij handen te kort. Wij zijn daarom ook opzoek naar een service monteur om ons team te versterken. 
Heb jij (minimaal) een MBO-niveau, een B-rijbewijs en beschik jij over de volgende vaardigheden:

- Klantvriendelijk
- Leergierig
- Geen 9 tot 5 mentaliteit
- Bereid om zowel in teamverband als zelfstandig te werken
- Bereid bent om afwisselend de storingstelefoon te bemannen
- Er altijd naar streeft om de beste kwaliteit te leveren die je kan leveren
- Opbouwende kritiek waardeert
- Vragen durft te stellen, ook als het de derde keer is (of vaker / minder vaak)

Dan zijn wij opzoek naar jou! 

Wat bieden wij jou?

- Vaste uren, 40 uur per week
- Een loon comfort onze cao
- Een vergoeding wanneer jij de storingstelefoon bemand
- Ruimte om te groeien en te ontwikkelen binnen de installatie techniek
- Een informele, open en collegiale werksfeer

Wil je solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief inclusief cv naar info@cvwarmtepomp.nl. Wij bellen of mailen je dan terug.
Is waterstof de unieke kans voor verduuzaming, zoals het ministerie schrijft? Nee, zeker niet voor woningen, aldus Ernst Worrel, de hoogleraar energie, grondstoffen en technologische veranderingen, verbonden aan de Universiteit Utrecht.

De brief van de minister vergeet te vermelden dat waterstof op aarde niet ‘los’ voorkomt. Behalve in kernfusie is waterstof geen energiebron, maar een energiedrager. Er is altijd energie nodig om het te maken. En daar zit ’m nu net de kneep, zowel vanuit het milieuperspectief als economisch gezien.

Alle waterstof die we nu in dit land produceren, maken we van aardgas waarbij sprake is van CO2-uitstoot. Dit wordt grijze waterstof genoemd en is de goedkoopste waterstof, en de waterstof die we nu in Nederland maken. Dat is niet duurzaam.


Voor het volledige artikel klik hier
In onze vorige nieuwsbrief informeerde wij u over de ontwikkelingen van een advies- en rekenprogramma.
De ontwikkeling van deze tool is nu zo ver gevorderd dat deze klaar is voor gebruik.

Er is besloten dit reken- en adviesprogramma niet alleen voor ons zelf te houden, maar deze ook
beschikbaar te maken voor een ieder .
Hiervoor hebben zij GTT B.V. opgezet en via mijnwarmtepompadviseur.nl, welke op 8 september 2020 gelanceerd is, kunt u gebruik maken van deze mooie, slimme, en vooral snelle tool!

De subsidiemodule Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) blijft vijf jaar langer bestaan. Subsidies bestaan normaal gesproken vijf jaar en deze zou op 1 januari 2021 stoppen. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat hij de subsidie wil verlengen met vijf jaar. De vervaldatum komt daarmee te liggen op 1 januari 2026.

De ISDE subsidie moet de productie van duurzame energie stimuleren. Dit gebeurt vooral voor warmtepompen en zonneboilers. Tegenwoordig komen ook isolatiemaatregelen in aanmerking voor steun uit het ISDE-potje. Het gaat vaak om kleine installaties die niet in aanmerking komen voor SDE+-subsidie.

voor het artikel en de brief aan de tweede kamer klik hier

Wist u dat?!
CV & Warmtepomp BV houdt de vinger aan de pols bij de nieuwste ontwikkelingen; niet alleen ons “rekentool” voor een advies op maat is na een half jaar van “fine tunen” nu geheel klaar om U snel inzicht te geven in de kosten en besparingsmogelijkheden, maar ook nieuwe projecten om maximaal de energie uit de natuur te benutten worden nauwlettend in de gaten gehouden.

We weten natuurlijk allemaal dat de zon onze aarde op een aangename temperatuur houdt, maar dat er zoveel energie van die zon komt werd ons maar al te duidelijk tijdens meetingen aan een proefproject. We wisten het natuurlijk al van het werken met zonneboilers dat een zonnige dag een twee honderd liter boiler met gemak tot 80° opwarmt! Zo ook uw PV-panelen (zonne panelen die electriciteit opwekken), ze worden al gauw zo’n 60° in de volle zon. De optimale temperatruur voor electriciteitsopwekking is echter rond de 25°, de opbrengst loopt dan ook met zo’n 15% terug.

We zouden die temperatuur dus heel goed kunnen gebruiken voor verwarmingsdoeleinden. Echter juist in de winter hebben  we verwarming nodig en dan komt de zon zo laat op en staat zo laag aan de horizon dat er nauwelijks sprake is van voldoende opwarming van de panelen. Maar wat wij ons niet realiseren is dat iedere dag als het licht wordt, en licht is energie, ieder oppervlak wordt aangestraald en al gauw zo’n 6° warmer worden dan de lucht erboven. De luchtdeeltjes hebben namelijk zo weinig massa dat die niet direct door de straling van de zon worden opgewarmd maar indirect door de aanstraling van het aardoppervlak.

En daar komt de warmtepomp om de hoek kijken; die is een meester in het efficient gebruik maken van een kleine temperatuurstijging om deze vervolgens met behulp van elektriciteit uit het stopcontact “op te pompen” tot een aangename temperatuur voor vloerverwarming of LTV, lagetemperatuurverwarming!
Bij metingen aan de proefprojecten kwamen we in maart reeds op een “bron-temperatuur” van 19° en dan kost het de warmtepomp nauwelijks energie om daar 35° van te maken!
Rob
Questions? View our FAQ or contact us at info@cvwarmtepomp.nl or 085 - 04 99 220
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.